Aktualno

4. WEBINAR: Skrivnosti medeničnega dna za celostno zdravje

Predstavljamo edinstveni spletni seminar o medeničnem dnu, vplivu na telo, anatomiji in rešitvam povezanim s celostnim zdravjem telesa. Če želite razumeti medenično dno je čas, da se poglobimo v njegove značilnosti, sposobnosti, dejstva in funkcijo. Spregledani del telesa, a tako pomemben za celotni sistem, je potrebno razložiti in dokazati, kako majhna struktura vpliva na hrbtenico, medenico in možgane, celotno.

4. webinar z naslovom: Skrivnosti medeničnega dna za celostno zdravje smo organizirali zaradi želje po ozaveščanju in preventivi.

Prijave in dodatne informacije <tukaj>

Medenično dno sestavljajo plasti mišic, številni ligamenti, živci in vezivno tkivo – strukture, ki so med seboj soodvisno povezane in tako zagotavljajo popolno podporo notranjim organom. Medenično dno si nemalokrat predstavljamo kot dinamično mišično vezivno ploščo, ki leži na dnu medenice, zapira njen izhod in podpira organe male medenice in trebušne votline. Med dejavniki, ki vplivajo na nastanek težav z medeničnim dnom, se v literaturi najpogosteje omenjajo vaginalni porod, vsakodnevno dvigovanje težkih bremen, kronična respiratorna obolenja, povezana s pogostim hudim kašljem in kihanjem, kronično zaprtje in debelost ter menopavza in pomanjkanje estrogena. Oslabelost medeničnega dna je do neke mere genetsko pogojena, drugi dejavniki tveganja pa so še operativni posegi v področju male medenice, včasih pa vzrok ostane nepojasnjen.

Webinar je namenjen vsem, ki:

 • jih zanimajo skrivnosti in povezave medeničnega dna s preostalim delom telesa, vključno z živcem Vagus;
 • želijo poglobiti razumevanje delovanja medeničnega dna;
 • iščejo učinkovite in uporabne nasvete iz prakse, kako povečati elastičnost in okrepiti medenične strukture;
 • raziskujejo svoje telo in jim je interes povezanost s sabo ter dolgoročno zdravje;
 • imajo težave z medeničnim dnom, hipertoničnost, hipotočničnost ali druge težave;
 • so po porodu in iščejo varne strategije samoobravnave in aktivacije;
 • čutijo napetosti v predelu medeničnega dna in želijo nove strategije vpletanja medeničnega sistema v gibanje;
 • iščejo celostne vaje, ne le keglove vaje in želijo razumeti, zakaj samo keglove ne delujejo;
 • delajo keglove vaje in težave vztrajajo;
 • imajo slabšo dihalno funkcijo in želijo poglobiti vdih ter optimalno stabilizirati hrbtenico;
 • z bolečinami v predelu medenice in hrbtenice in
 • razumejo pomen staranja in se zavedajo, da gre za predel telesa, kateremu moramo dati pozornost, za dolgoročno funkcijo telesa.

"Poskrbite za zdravje medeničnega dna in optimizirali boste svoje počutje in samozavest." Špela Jakša

Pridružite se 4. webinarju, kjer bomo prek seminarja, ki traja dobri dve uri in pol, obravnavali in prikazali celostno stimulacijo medeničnega dna praktično in vpletli širok spekter rešitev, vključno z masažo (tudi brazgotin). Omenili bomo prehranske dodatke in samoobravnavo. Predavateljica in gostiteljica webinarja bo Špela Jakša, univ. dipl. biokemičarka in fizioterapevtka.

Več informacij <tukaj>

EDINSTVENI WEBINAR, KI BO IZBOLJŠAL VAŠE ČUTENJE NA DNU MEDENICE IN VZPOSTAVIL CELOSTNO ZDRAVJE.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana