Aktualno

5. Webinar: Zdravje ščitnice - zdravje celega telesa

Predstavljamo spletni seminar kako pridobiti dolgoročno ravnovesje žleze z notranjim izločanjem, ki vpliva na celotno telo - ščitnice. Temeljili bomo na razumljivi anatomiji, fiziologiji za vsakogar in povezali njeno funkcijo z vsakdanjim življenjem. Poiskali bomo odgovore kako pomagati ščitnici k dolgoročnemu zdravju, tudi če je že poškodovana, kako se lahko izognemo težavam s ščitnico v prihodnje in kaj lahko storimo na dnevni ravni za uravnavanje zdravja ščitnice.

Kako veste ali je webinar o ščitnici za vas:

  • imate simptome utrujenosti ali zaspanosti;
  • imate simptome nespečnosti, slabše koncentracije, težave s kratkoročnim spominom, pozabljivosti, tudi nervoze;
  • se vam dozdeva, da imate upočasnjen govor, odebelen jezik, nenaden porast telesne teže ali nenadno hujšanje,
  • vas spremljajo nepojasnjene bolečine v mišicah in sklepih, počasni gibi in enostavno slabši refleksi;
  • vam močno izpadajo lasje, imate suho kožo, ste anemični, imate občutek peska v očeh, morda pogosto otečene veke;
  • vas spremlja neenakomeren srčni utrip (aritmije), nihanje krvnega tlaka, imate težave s prebavo, težko zanosite;
  • že jemljete zdravila za ščitnico in ji želite vseeno pomagati;
  • želite ustrezno skrbeti za ščitnico v izogib težavam (tudi iz vidika prehrane, endokrinih motilcev in življenjskega sloga) in
  • želite spoznati vaje za pomoč delovanja ščitnici.

Ščitnica je izjemno občutljiva žleza, odgovorna za sintezo, skladiščenje in sekrecijo hormonov na katere reagira večina naših celic in neposredno vpliva na porabo kisika, rast, razvoj živčevja, proizvodnjo toplote, presnovo, izjemno velik vpliv pa ima na skeletne mišice, jetra in ledvice. Težave s ščitnico v zadnjih letih so v porastu. Na to smo naleteli ob iskanju dejstev o endokrinih motilcih v sklopu naše zasebne šole in brezplačnih prispevkov Skrivnosti zdravega telesa. Začeli smo se spraševati, kaj vse lahko naredimo za svoje celostno zdravje in prišli do resnih dilem, saj je za celostno zdravje izjemnega pomena ravnovesje hormonov ščitnice. Če je nekoč veljalo, da so težave s ščitnico povezane bolj z ženskami srednjih let, danes z gotovostjo lahko trdimo drugače. Otroci, kot tudi moški in ženske, v vseh starostnih obdobjih, imajo pogosteje motnje z žlezo in v zadnjih letih težave krepko rastejo.

Napovednik za peti webinar si lahko ogledate s klikom na >> to << povezavo.

Pridružite se 5. webinarju, na katerem bomo znotraj dveh ur obravnavali ščitnico, za njeno zdravje definirali primerno hrano ter za njeno stimulacijo vpletli praktični del. Zajeli bomo širok spekter rešitev, vključno s samomasažo. Omenili bomo endokrine motilce, stres in sodobni način življenja. Spletni seminar bo na voljo v zaprti Facebook skupini in prek zasebne povezave na kanalu YouTube (pri slednjem potrebujete Gmail elektronski račun).

Prijava na peti webinar >>tukaj<<

5. webinar bo na voljo za ogled neomejeno, tudi po javljanju v živo, neodvisno od tega, kolikokrat si ga boste želeli ogledati. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina vam bo na voljo za vedno.

»Ščitnica je srce dobrega počutja. Poiščimo ga.«

ZAČETEK 5. WEBINARJA Četrtek, 18.02.2021 ob 19:00

CENA: 48 €

Prijavite se na strokovni webinar, podprt z dejstvi in resnicami. Izhodišče webinarja je splošni populaciji predstaviti fiziološke lastnosti na razumljiv način in z direktnimi usmeritvami, tudi vajami, vplivati na boljše počutje. Ker se zavedamo, da ščitnica leži v bližini velikih vratnih žil, sapnika, požiralnika, sprednjih vratnih mišic in obračalke glave ter se povezuje z vezivnim tkivom glasilk in jezikom, bomo pripravili tudi vaje, namenjene za njeno boljše počutje.

"Ščitnica je občutljiva na zunanje dejavnike. Prepričajte se katere."

Prijava na peti webinar >>tukaj<<

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana