Aktualno

VIDEO Vadba za manj pritiska v križu

Iskanje optimalne vaje, da bo pokrila različne potrebe telesa po gibanju, je vedno aktualno. Sicer ne verjamemo, da obstaja univerzalna vaja, ki pokrije različne spektre potreb telesa, a predstavljamo naravno gibanje v treh variacijah, ki poveča cirkulacijo, stimulira limfni pretok in učinkovito razbremeni predvsem kolka in ledveno hrbtenico. Ker imamo nešteto različnih telesnih značilnosti, izpostavljamo tri variante znotraj vaje, da lahko zagotovimo večjo uporabnost, kar potrebujemo izkoriščati pri vajah v splošnem.

Oglejte si vajo TUKAJ.

Naše telo je kompleksno in prav je, da ga z gibanjem v različnih ravninah tudi obravnavamo. Prepogosta gibanja v eni ravnini pomenijo manjšo funkcionalno vrednost in predvsem nezmožnost izkoristka v vsakdanjem življenju. Vprašanje je, kako uporabljamo učene gibalne vzorce, ki jih redno izvajate, v svojem vsakdanjiku. Naše mnenje je, da mora biti prenosljivo v vsakdanja gibanja. Izolirane vaje so odlična predispozicija ogrevanja, kar pa ni nujno zadosti za ustrezno funkcionalnost, ki jo potrebujemo v splošnem. Preizkusite predstavljano vajo in njene variacije in oceniti počutje pred in po njej. V izziv je preizkušati nove gibalne sposobnosti in identificirati nove zaznave. Ravno iz cone udobja se namreč gradi napredek.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana