Aktualno

1. WEBINAR: samozdravljenje z aktivacijo živca Vagus

URADNA STRAN ZA WEBINAR kliknite tukaj>>>>

Spoznajte srce živčnega sistema na katerega imate vpliv - spoznajte Vagus in si odgovorite na vprašanja:

 • Kako preprečiti dominantnost simpatikusa in kako razložiti vpliv Vagusa na telo, črevesje in notranje organe, medtem ko se ga sploh ne zavedamo?

 • Kako odkleniti zdravje in optimizirati proces samozdravljenja?

 • Katere vaje prižigajo Vagus in omogočajo aktivacijo parasimpatičnega nitja?

 • Kako uspešno nadzorovati stres, v izogib dolgoročnim zdravstvenim težavam?

POMEMBNO: ob plačilu javite svoj FB profil, da vas povabimo v zaprto skupino ali svoj email, da vam pošljemo unikatno kodo YouTube.

Morda niste seznanjeni, a živec Vagus (ali Klatež), vodi naše zdravje, če nismo v stresu. Če smo, je najpogostejši krivec za bolezen. Neodvisno od mikronutrientov, neodvisno od dodatkov k prehrani ali neodvisno od življenjskega stila, kronični stres utesnjuje živec Vagus in onemogoča vzpostavljanje ravnovesja v telesu, kar je potrebno za ustrezno delovanje črevesja, notranjih organov, zadovoljive spolnosti in regeneracije. Ostajanje v kronični napetosti vodi v nemir, nespečnost, pomanjkanje energije, porušeno ravnovesje in nenazadnje bolečine. Ker želimo odkleniti skrivnosti samozdravljenja, vam bomo predstavili strategije, vaje in tehnike, za obuditev in aktivacijo najdaljšega živca v telesu.

NAGOVOR ZA WEBINAR <TUKAJ>

Vagus je 10. možganski živec, ki bi ga zahvaljujoč svoji dolžini lahko primerjali tudi z avtocesto, saj povezuje telo z možgani. Vagus kot živec najlepše predstavlja povezavo možganov s telesom in omogoča neposredno povezavo med črevesjem in možgani, vmes pa povezuje vse glavne organe. Imenujejo ga srce živčnega sistema z razlogom, saj gre za najdaljši in najbolj kompleksni kranialni živec, ki prenaša informacije do ali iz možganov, do tkiv in organov po telesu. Vagusni živec je del parasimpatičnega živčnega sistema, zato njegovo delovanje določa zdravje ali bolezen. Za samozdravljenje, regeneracijo in optimalno zdravje, moramo biti v prevladi parasimpatičnega živčnega sistema. In ker je večina v stanju prevlade simpatičnega živčnega sistema, vas vabimo na Webinar, da se seznanite s konkretnimi rešitvami preklopa na parasimpatikus.

Vedno zagovarjamo potrebo po celostnem pristopu in neposrednih uporabnih načelih, ki imajo takojšen učinek in so enostavni za razumevanje in uporabo. Že od leta 2004 ugotavljamo, da smo v današnjem tempu življenja izpostavljeni izjemno veliki količini stresa. Kronični stres pa je vir bolezni, bolečin in težav z imunskim sistemom. Kadar se avtonomni živčni sistem prižiga prepogosto, premočno in dolgotrajno se stresna os, sestavljena iz nevrološke povezave amigdale - hipotalamusa - nadledvične žleze, izčrpa. Posledično se ruši homeostaza kar postavlja naša telesa pred večjo verjetnost raznolikih okužb in obremenjuje vse elemente zdravja.

Zato vas vabimo na edinstveni 120 minutni Webinar z biokemičarko in fizioterapevtko Špelo Jakša, za aktivacijo živca Vagus, kjer bomo izkoriščali anatomijo, izkušnje in dokazane resnice za prižig parasimatičnega živčnega sistema:

WEBINAR: SAMOZDRAVLJENJE Z AKTIVACIJO ŽIVCA VAGUS (120 min + 15 min + izroček)

 • Kako zagotoviti optimalno delovanje jeter in vranice.
 • Kako poskrbeti za znižanje krvnega tlaka in zmanjšanje palpitacij oz. aritmij srca.
 • Kako povečati ustvarjalnost, kognitive sposobnosti in izboljšati učenje.
 • Načini kako zmanjšati čas celjenja in povečati regeneracijske sposobnosti.
 • Kako ublažiti muskerfiber (zakasnelo mišično bolečino) in izboljšati sposobnost prilagoditve telesa na spremembe.
 • Tehnike umirjanja, izboljšanje spalnih navad, pridobiti daljši in kvalitetnejši spanec.
 • Zmanjšati vnetja v telesu (CRP), razdražljivost in pospešiti obnovo telesa na vseh ravneh.
 • Izboljšati aerobno kapaciteto in spolno energijo.
 • Izboljšati vid in sluh, zmanjšati šumenje v ušesih (tinitus).
 • Razbremeniti hrbtenico in si povrniti energijo na začetku dneva... in še mnogo več.

Osnovna komponenta Webinarja ne bo izogibanje stresu, saj je slednji normalni odziv telesa in pomemben za našo delovanje, temveč pomembnost trajanja le-tega. Tragično je namreč, da ljudje ostajajo v stresu zaradi zavestne odločitve. Zato se nam pridružite, da ugotovite zakaj in kako je mogoče nadzorovati odziv ter pomagati telesu k uspešnemu bojevanju proti napetosti, omejitvam in zdravstvenim težavam, ki lahko nastopijo, če se ne znamo pravočasno in redno "izklapljati od stresa".

URADNA STRAN ZA WEBINAR kliknite tukaj>>>>

Za vas smo izbrali najnovejše raziskave iz področja Vagusa, osnovna načela po katerih bomo postavili temelje stimulacije parasimpatičnih nitij Vagusnega živca, kar posledično pomeni aktivacijo parasimpatičnega živčnega sistema, nabor varnih in učinkovitih vaj predvsem pa tehnike za samokontrolo, ki bodo dolgoročno omogočile uspešnejše soočanje s stresom, zaznavanje napetosti in razumevanje fizioloških sprememb na katere imamo zavesten vpliv! Vse informacije v delavnici bodo veljale tako za odrasle, kot za otroke.

TRAJANJE: 135 min + pisni izroček vsebine

Webinar traja 135 minut in bo sestavljen iz:

 • predavanja, med katerim se vam bo na zaslonu prikazovala tudi prezentacija predavanja;
 • vaj, ki jih bomo predelali počasi, temeljito in izkustveno;
 • dodatnih učinkovith tehnik, ki bodo pomagale odkleniti potencial Vagusnega živca.

CENA: 38€ (z že vključenim 22% DDV). Možnosti plačila:

 • kreditna kartica preko aplikacije Peti element (na blagajni izberite Webinar o samozdravljenju);
 • Paypal link <<tukaj>>
 • Nakazilo na TRR: 38€ nakažite na naš TRR - Peti element studio d.o.o., Barjanska cesta 62, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0204 5026 1794 849 (NLB d.d.), namen: za webinar. Sklic: 00 18052020

POMEMBNO: ob plačilu javite svoj FB profil, da vas povabimo v zaprto skupino ali svoj email, da vam pošljemo unikatno kodo YouTube.

PRENOS WEBINARJA: Preko zaprte FB skupine, kjer po plačilu prejmete vabilo. V primeru, da FB profila nimate na kontaktirajte za alternativo preko Youtube kanala. Druženje bo torej zaprtega tipa, posebno pozornost bomo usmerili v vaša vprašanja (saj bo komunikacija dvosmerna) in vam nudili polno podporo v primeru nerazumevanja strokovne vsebine.

URADNA STRAN ZA WEBINAR kliknite tukaj>>>>

Uprite se stresu, ne postanite žrtev pritiskov in vzemite nadzor v svoje roke. Spoznajte se z uporabnimi tehnikami, ki jih lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli in začnite nadzorovati količino kortizola v svojem telesu. Ko boste odklenili ta potencial, boste z več energije pripravljeni na ravnovesje, ki ga potrebujete za dolgotrajno in zdravo življenje. Za več informacij nas kontaktirajte preko naših kontaktov.

Hvala za zaupanje in veselimo se raziskovanja z vami.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana