About

Čudežna vadba pred, med in po porodu

Sodobna ženska ne živi in ne rojeva več otrok na način, kot njena prednica. Kot posledica premalo gibanja, zlasti hoje, postane žensko telo manj prilagodljivo, slednje pa vpliva na nosečnost in na potek poroda.

Manj elastično vezivno tkivo, zmanjšana mobilnost sklepov, mišično neravnovesje, zmanjšana podajnost prsnega koša in dihalne motnje otežujejo prilagajanje telesa spremembam, ki jih zahteva nosečnost in porod novorojenčka. Zato imajo nosečnice v sodobnem svetu veliko več težav z bolečinami v križu, zapestju, diastazo rektusov, carskim rezom in epiziotomijo kot njihove predhodnice ali ženske v nerazvitem delu sveta. Ustrezne korekcijske vaje, redno gibanje, samomasaža z masažnimi žogicami ali valjem, učenje pravilnih vzorcev gibanja in dihalnega vzorca, ki podpira vsa obdobja nosečnosti, kot tudi ustrezna priprava na porod pomagajo telesu povrniti drsne lastnosti vezivnega tkiva in s tem elastičnost telesa, zmanjšajo utesnjenost živčnih končičev, izboljšajo držo, zmanjšajo bolečine in izboljšajo nosečniško izkušnjo in porod.

Pri bodočih mamicah, ki se redno gibljejo je čas trajanja poroda krajši, posledično je tveganje za operativne posege med porodom nižje, manj je raztrganin in posredovanja z epiziotomijo. Manj je tudi zapletov, vključno s carskim rezom, hemoroidi, krčnimi žilami, okrevanje po porodu pa je posledično lažje. Zato se pridružite programu nosečniške vadbe, ki upošteva vse specifike nosečniškega obdobja in poskrbite, da bo telo lažje sledilo potrebam rastočega dojenčka in da bosta počutje med nosečnostjo enkratno in sam porod lažji.

Vabimo vas k lastnemu raziskovanju in hkrati predlagamo, da preberete preostale članke. Največja naložba je namreč investicija vase. Več o nas si lahko preberete tukaj, sicer pa nas lahko kontaktirate sedem dni v tednu preko naših kontaktov.

Team

Peti element presents STOTT PILATES®, GYROTONIC® and GYROKINESIS® technique according to international standards. For holistic approach we also offer post-rehabilitation, massage, trigger point therapy, fascial and connective tissue release and NMT therapies.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana