About

Koraki do zdravja in sreče

Recept za boljše počutje in zdravje je tako preprost in prežvečen. Vendar se zdi, kot da smo ga v nemogočem tempu življenja pozabili. Kako do zdravja in sreče v desetih korakih?

1. Bodimo pozorni na to, kakšne misli prevladujejo v nas tekom dneva. Otepimo se črnogledih misli in izgubljanja v namišljeni prihodnosti: kaj bo, ko bo, če bo. Gojenje negativnih misli dolgoročno slabi zdravje in počutje.

2. Sončna svetloba je glavni vir vitamina D, ki je potreben za rast, razvoj in ohranjanje zdravja. Pojdimo na zrak. Preživimo več časa zunaj. Telo nam bo hvaležno.

3. Pijmo čisto vodo. Voda je vir življenja!

4. Spanje je nujno za preživetje. Telo med spanjem ne počiva, temveč v njem potekajo številni procesi, potrebni za zdravje in preživetje. Koliko naj spimo? Čim več. Več kot sedaj!

5. Gibanje. Gibajmo se redno, namensko in naključno, na različne načine, vsak dan. Gibanje je zdravilo!

6. Verjetno ste že slišali rek, da je smeh pol zdravja. Smeh povečuje kroženje krvi po telesu, stimulira imunski sistem, blaži stres in tesnobo. Nasmehnite se.

7. Imate občutek, da ste po druženju z določeno osebo popolnoma izžeti? Postavite osebam, ki vam pijejo energijo, meje in ne dovolite, da vam kradejo sijaj.

8. Uživajte zdravo hrano. Svežo, lokalno, nepredelano. Vsi vemo, kakšno.

9. Preživite več časa v naravi. Barva, vonj in zvok gozda znižujejo stopnjo stresa, krepijo imunski sistem, mentalno zdravje in ustvarjalnost, zmanjšujejo utrujenost ter izboljšujejo razpoloženje.

10. Dihajte. Dokler dihamo, živimo. Dihanje omogoča pridobivanje energije za življenje, ohranjanje homeostaze znotraj telesa in krepitev imunskega sistema.

Teh 10 temeljnih pravil zdravega in srečnega življenja je vgraviranih v našo podzavest, vendar jih pogosto zanemarimo, s tem pa svoje zdravje in dobro počutje. Naredite prvi korak do zdravja in sreče, ostali bodo sledili. Vrnimo se k bistvu in bolje se bomo počutili.

Vabimo vas k lastnemu raziskovanju in hkrati predlagamo, da preberete preostale članke. Največja naložba je namreč investicija vase. Več o nas si lahko preberete tukaj, sicer pa nas lahko kontaktirate sedem dni v tednu preko naših kontaktov.

Team

Peti element presents STOTT PILATES®, GYROTONIC® and GYROKINESIS® technique according to international standards. For holistic approach we also offer post-rehabilitation, massage, trigger point therapy, fascial and connective tissue release and NMT therapies.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana