About

Operacija ali konzervativno zdravljenje

Že dolga leta verjamemo, da je pred operativnimi posegi vredno preizkusiti konzervativno zdravljenje, ki poteka preko manualne terapije in gibanja. Pred posegom v telo je torej smiselno omogočiti telesu lastno reabsorbcijo, dovoliti fiziologiji učinek in vrniti zaupanje v telo do te mere, da vključi način samozdravljenja.

Neodvisno od tega, kdaj nas obiščejo težave s hrbtenico ali diskus hernija je znano, da nas večina hernijo ima, vendar brez bolečin ali patologij. To nakazuje, da hernija sama po sebi ni nujno vzrok težave, ki se pojavlja. Velikokrat slikovna diagnostika tudi poslabša simptome, poveča senzibiliteto in občutek nezaupanja. Zato celostna obravnava terja poleg vaj, razbremenitve in sproščanja tkiva, tudi vračanje zaupanja v telo. Obvezen stranski učinek vsake poškodbe je potrpežljivost, zaupanje tako v proces kot sebe in rednost pri izvajanju določenih vaj. Brez ustreznega pristopa je namreč lahko prehitro preveč in potek samozdravljenja je lahko zavrt.

Lahko bi trdili, da je diskus hernija najpogostejše stanje zaradi česar nas obiščete. Če bi morali določiti kdaj se odločite za obravnavo pri nas lahko potrdimo, da če ne prej takrat, ko zaboli. Zato vas spodbujamo, da delujete preventivno že prej in se pridružite našim programom z željo po ohranjanju ravnovesja, preventivno. Če pa že pride do diagnoze pa ne pozabite, da s trudom lahko preprečite operacijo in z vztrajajnostjo tako poskrbite, da je misel na operativni poseg zgolj spomin.

Katera stanja obravnavamo si lahko preberete <TU>

Kot strokovnjaki na področju vzpostavljanja ravnovesja v hrbtenici in posameznemu sklepu, se že od leta 2004 srečujemo z raznovrstnimi stanji za katere verjamemo, da niso končna usoda ampak začasna postojanka, ki služi kot učiteljica. Delimo članek, ki je del naše zgodbe o tem, kako lahko odločitev za konzervativno zdravljenje z nami zagotovi uspeh. Prispevek si lahko preberete <<TUKAJ>>

Team

Peti element presents STOTT PILATES®, GYROTONIC® and GYROKINESIS® technique according to international standards. For holistic approach we also offer post-rehabilitation, massage, trigger point therapy, fascial and connective tissue release and NMT therapies.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana