O nas

Ime

Zakaj se imenujemo prav Peti element. Razlogov je več.

STOTT PILATES®

Pilates sloni na petih principih, ki imajo najpomembnejšo vlogo pri pravilni izvedbi vaj, varnosti in doseganju želenih rezultatov. Gre za pet principov pilatesa, ki jih vsako uro upoštevamo pri vseh naših strokovnih vadbah in jih ozaveščamo za vsakdanje življenje vseh strank. "Peti" princip je namestitev vratne hrbtenice in prva beseda našega imena.

GYROTONIC®

Osnovni koncept tehnike GYROTONIC® je peta linija, ki omogoča povezanost celotnega telesa in posledico večjo stabilizacijo posameznih sklepov. Tudi tu je osnova številka pet, ki sestavlja temelj imena naše znamke.

BESEDA ELEMENT IN NJEN POMEN

"Element" v kitajščini pomeni gibanje, spremenljivost in razvoj. Ti elementi imajo svoje strani jina in janga. Ves čas se premikajo, čistijo in spreminjajo. Kot pri jinu in jangu je gibanje petih elementov, ko so v ravnotežju, počasno in stabilno. Zato beseda "element" predstavlja drugo besedo našega imena.

PET ELEMENTOV V VSAKI ŽIVI ENOTI

Povzetek bistva starodavne tradicionalne medicine ajurvede: zavest zaznavati kot energijo, ki se razodeva skozi pet temeljnih elementov: voda, zrak, zemlja, kovina in ogenj. Človek je vesolje v malem, zato obstaja "pet elementov" tudi v vsaki živi enoti. Pet elementov se pri človeku kaže v delovanju petih čutnih organov in tudi v posebnih funkcijah njegove fiziologije. Tako je pet elementov neposredno povezanih s človekovo sposobnostjo zaznavanja okolice, v kateri živi.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana