Ponudba

GYROKINESIS®

GYROKINESIS® je varna tehnika gibanja, katere osnova so premiki hrbtenice v vseh različnih smereh gibanja in predstavlja novodoben način zaradi krožnega, tekočega gibanja celotnega telesa. Bistvena sestavina vadbe je koncept neprestanega dihanja in na vsaki vadbi ozaveščamo telo v celoti s čimer odpravljamo slabe telesne vzorce ter postopoma dosegamo boljšo artikulacijo hrbtenice. GYROKINESIS® omogoča hkratno pridobivanje na gibljivosti in moči ter uspešno zmanjšuje napetosti v posameznih sklepih. S kontinuirano vadbo sčasoma v sklepih zmanjšamo mišične skrajšave, ki pogosto neopaženo telesu povzročajo obremenitve, bolečine ali celo poškodbe. Skozi ritmične ponovitve vaj v stoječem, sedečem in ležečem položaju, telo navajamo na optimalnejšo držo in aktivacijo globokih mišičnih struktur v posameznih sklepih.

Vadbeni program temelji na ponavljanju osnovih štirih gibov hrbtenice. Kombinacija upogibov (fleksij), iztegov (ekstenzij), zasukov (rotacij) in odklonov (lateralnih fleksij) hrbtenice v koordinacijski vadbeni proces vpleta še ostale večje sklepe in jih posledično razbremenjuje. Preko tekočega gibanja tako na dolgi rok dosegamo razmikanje sklepnih površin in preprečujemo napetosti v telesu, kar omogoča optimalni obseg gibljivosti v posameznem sklepu. Z osnovnimi naravnimi gibi se napetost mišic postopoma zmanjšuje in krepi povezava med posameznimi segmenti telesa, saj ga obravnava kot celoto in stimulira pravočasno delovanje lokalnih stabilizatorjev, kar neposredno podpira ledveno-medenično regijo. Tehnika s sproščenim diafragmalnim dihanjem spodbuja aktivacijo globokih mišičnih struktur, ki nudijo podporo hrbtenici od znotraj.

GYROKINESIS® je ustvaril Julio Horvath, profesionalni baletni plesalec, ki se je več let neuspešno trudil obvladovati svoje telesne poškodbe. Zaradi bolečin se je odločil poiskati rešitev in v objemu samote leta preizkušal lasten vadbeni sistem, ki ga je premišljeno dovršil prav na stolu, kasneje tudi na napravi iz česar se je razvil GYROTONIC®. Tehnika izhaja iz organskega, naravnega gibanja in vsebuje podobne elemente, katere najdemo v jogi, tai-chiju, plavanju, gimnastiki in plesu. Iz te osnovne gibalne filozofije se je rodila metoda GYROKINESIS®, ki spodbuja telesno ozaveščenost, spodbuja poravnano telesno držo in kreira telo brez mišičnih napetosti in kompresij na medvretenčne diske. Prednost tehnike je neprestana nadgradnja in dostopnost, zato postaja specializirana in uporabljena vadbena metoda sodobnega časa.

GYROKINESIS® v skupini

GYROKINESIS® se izvaja na blazinah in stolih, kjer lahko naenkrat vadi do deset oseb. Vadba je primerna za vse posameznike, ne glede na fizično kondicijo. Še posebej blagodejno odpravlja posledice prekomernega sedenja, saj postavlja na prvo mesto zdravo in gibljivo hrbtenico. Doživite vse pozitivne lastnosti tehnike v skupinskem okolju in se osvobodite mišičnih skrajšav in občutka nerazgibanosti. Privoščite si visoko intenzivno vadbo tudi na stolu, svoji hrbtenici pa naravno, neskončno gibanje v stoječem, sedečem in ležečem položaju ter predihajte telo v celoti. Telo vsakič obravnavamo celostno in kombiniramo upogibe, iztege, zasuke in odklone hrbtenice, kar omogoča zavestno razmikanje sklepnih površin in posledično preprečevanje napetosti v telesu, kar na dolgi rok omogoča doseganje optimalnega obsega gibljivosti za vsak sklep. Zaradi higiene je na vadbah obvezna uporaba nogavic.

Stranke vseh skupinskih vadb imajo stalne termine vnaprej opredeljene in z nakupom karte rezervirane. Stranke v studiu ob prvem nakupu karte prejmejo uporabniško ime in geslo za dostop do aplikacije Peti element, kjer sami urejajo svoje rezervacije in skrbijo za pravočasne odjave.Za detajlne informacije v zvezi z našim poslovanjem si preberite rubriko Pogoji poslovanja.

GYROKINESIS® individualna obravnava

GYROKINESIS® individualna obravnava je osebni trening, ki se izvaja v stoječem, sedečem in ležečem položaju. S telesno analizo v prvih individualnih urah ugotovimo nesimetrije in mišične skrajšave, kar v obliki prilagojenih vaj vstavljamo v nadaljnje treninge. Osebni pristop prek individualne vadbe je najboljši način dopolnitve vrhunskemu športu, rekreacije, oblikovanja ali rehabilitacije, za katero se vsak dan odloča vse več ljudi. Program, ki ga predstavi inštruktor tehnike GYROKINESIS®, je prilagojen in ukrojen individulnim potrebam posameznika. Z inštruktorjem sami določite intenzivnost vadbe in cilje ter razčlenite ali želite predvsem pridobivati na moči in mobilnosti ali prihajate na idividualno obravnavo zaradi rehabilitacije po morebitni poškodbi.

Individualna vadba traja 55 minut. Zaradi higiene je tudi na individualnih urah obvezna uporaba nogavic.

Cenik
Urnik

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana