Ponudba

GYROTONIC®

Predstavljamo varno tehniko s pomočjo naprave, ki razbremenjuje, omogoča boljše drsenje fascij, zmanjšuje kompresijske sile na sklepe in telo podpira in razteza hkrati . GYROTONIC® omogoča hkratno pridobivanje na gibljivosti in moči ter sčasoma vsak sklep osvobodi mišičnih skrajšav, ki pogosto neopaženo telesu povzročajo obremenitve, bolečine in nenazadnje poškodbe. Z nadvse naravnimi telesnimi gibi se napetost mišic postopoma zmanjšuje in krepi povezava med posameznimi segmenti telesa, saj ga obravnava kot celoto in stimulira pravočasno delovanje lokalnih stabilizatorjev, kar neposredno rezultira v podpori ledveno-medenične regije. Lahko bi povzeli, da tehnika s sproščenim diafragmalnim dihanjem spodbuja aktivacijo globokih mišičnih struktur, ki nudijo podporo hrbtenici od znotraj. Vadbeni program je sestavljen tako, da telo vsakič obravnava celostno in kombinira upogibe, iztege, zasuke in odklone hrbtenice ter v koordinacijski proces gibanja vpleta še ostale večje sklepe, kar omogoča zavestno razmikanje sklepnih površin in posledično preprečevanje napetosti v telesu preko tekočega gibanja, kar na dolgi rok omogoča doseganje optimalnega obsega gibljivosti za vsak sklep.

GYROTONIC® je ustvaril Julio Horvath, profesionalni baletni plesalec, ki se je več let neuspešno trudil obvladovati svoje poškodbe. Zaradi bolečin se je odločil poiskati rešitev in v objemu samote leta preizkušal lasten vadbeni sistem, ki ga je premišljeno dovršil na stolu, kasneje na zato posebej ustvarjenih napravah. Tehnika izhaja iz organskega, naravnega gibanja in vsebuje podobne elemente, katere najdemo v jogi, tai-chiju, plavanju, gimnastiki in plesu. Iz te osnovne gibalne filozofije se je torej rodila metoda GYROTONIC®, ki spodbuja telesno ozaveščenost, spodbuja poravnano telesno držo in kreira telo brez mišičnih napetosti in kompresij na medvretenčne diske. Prednost tehnike je predvsem ta, da se še vedno nadgrajuje in posodablja, zato ji je neprestan razvoj omogočil, da postaja vedno bolj dostopna, specializirana in uporabljena vadbena metoda sodobnega časa.

Koristi tehnike GYROTONIC® so izjemno širokega spektra in neodvisne od vaših predhodnih izkušenj ali telesne pripravljenosti.

Priporočamo ga vsem, ki:

  • imate premajhno gibljivost, saj zakrčenost mišic v splošnem zelo negativno vpliva na telo v celoti;
  • prekomerno sedite in svojemu telesu z neprestanimi kompresijskimi silami povzročate obremenitve;
  • opažate slabo telesno držo;
  • imate težave s hrbtenico, saj tehnika izjemno pozitivno vpliva na izboljšano artikulacijo in gibkost medvretenčnih struktur;
  • želite povečati cirkulacijo ter stimulirati srčno-žilni in limfni sistem na nežen, varen način brez prevelikih obremenitev in želite izboljšati počutje in zmanjšati posledice stresa.

Tehnika klinično izboljšuje stanja, če imate katerekoli bolečine v hrbtenici, se soočate s pogostimi bolečinami išiasa (sciatica), se želite izogniti operaciji hrbtenice ali okrevate po njej, ste po rekonstrukciji kolenskih vezi oziroma je prisotna diskus hernija, skoliza, stenoza, artroza kolka ali kolena oziroma opažate pomanjkanje gibljivosti in čutite okorelost zaradi statičnega dela oziroma nepravilne drže.

GYROTONIC® V SKUPINI

GYROTONIC® - Predstavljamo vam skupinsko vadbo GYROTONIC® na napravi Pulley tower, kjer lahko naenkrat vadijo do tri osebe. Doživite vse pozitivne lastnosti tehnike v skupinskem okolju in se osvobodite mišičnih skrajšav in občutka nerazgibanosti. Privoščite si naravno, neskončno gibanje ter predihajte telo v celoti. Telo vsakič obravnavamo celostno in kombiniramo upogibe, iztege, zasuke in odklone hrbtenice ter v koordinacijski proces gibanja vpletamo še ostale večje sklepe, kar omogoča zavestno razmikanje sklepnih površin in posledično preprečevanje napetosti v telesu, kar na dolgi rok omogoča doseganje optimalnega obsega gibljivosti za vsak sklep. Zaradi higiene je na vseh vadbah obvezna uporaba nogavic.

GYROTONIC® reha - Poškodbe in bolečine terjajo bolj kontroliran pristop k vadbenem procesu in predvsem zahtevajo počasno in še bolj varno vrsto treninga, zato predstavljamo manj intenzivni GYROTONIC® reha​ skupinski program, ki poleg osnovnih gibov in ohranjanja koncepta vezanega na tehniko, upoštevamo poglobljene napotke pri gibanju. Pri tem programu izbiramo enostavnejše vaje manjših obremenitev in čas posvečamo detajlom, ki so poleg ohranjanja tekočega dihanja najpomemnejši element pri doseganju dobre telesne kontrole in boljše drže. Primerno za stranke, ki želijo poglobljenega pristopa k tehniki in potrebujejo predvsem miren in izjemno varen trening na napravah.

Stranke vseh skupinskih vadb imajo stalne termine vnaprej opredeljene in z nakupom karte rezervirane. Stranke v studiu ob prvem nakupu karte prejmejo uporabniško ime in geslo za dostop do aplikacije Peti element, kjer sami urejajo svoje rezervacije in skrbijo za pravočasne odjave.Za detajlne informacije v zvezi z našim poslovanjem si preberite rubriko Pogoji poslovanja.

GYROTONIC® INDIVIDUALNO

GYROTONIC® individualna obravnava je natančen vadbeni sistem, ki ga izvajamo na napravi Pulley tower. S telesno analizo vam v prvih individualnih urah predstavimo specifike vašega telesa, kar vas v obliki prilagojenih vaj spremlja pri nadaljnjih treningih. Osebni pristop prek individualne vadbe je najboljši način dopolnitve vrhunskemu športu, rekreacije, oblikovanja ali rehabilitacije, za katero se vsak dan odloča vse več ljudi. Program, ki vam ga predstavi izbrani inštruktor, je prilagojen in usmerjen vašim potrebam, izvaja pa se izključno na napravi.

Ne glede na to ali vas pestijo težave z bolečinami v hrbtenici, ramenih, kolkih ali kolenih, ali si kot vrhunski športnik želite dosegati boljše rezultate, ali si želite preoblikovati svoje telo, je individualni način obravnave sistem dolgoročnega uspeha. Licencirani, mednarodno usposobljeni vaditelji in inštruktorji pilatesa fizioterapevtske, medicinske in športne stroke vam nudijo znanje, izkušnje in si z vami želijo doseči zastavljene cilje, ki jih obravnavate na prvih urah in jih ob nadaljnjih treningih dodatno analizirate in dopolnjujete.

Individualna vadba traja 55 minut. Zaradi higiene je na vseh vadbah obvezna uporaba nogavic, razkuževanje rok in vseh uporabljenih pripomočkov pred in po vadbenih urah.

Cenik
Urnik skupinskih vadb v studiu (rubrika gyrotonic)

O GYROTONIC®-U (naprava)

GYROTONIC® Pulley Tower naprava je rezultat več kot trideset let raziskav ter razvoja in predstavlja najpogosteje uporabljeno napravo v GYROTONIC® svetu. Stolp naprave je z vrvico povezan preko uteži in zagotavlja gladek tekoč način gibanja, kar omogoča podporo telesu preko edinstvenega sistema zank za noge in roke. Stabilna nastavljiva klop in vrtljivi ročici se lahko prilagajata vsakemu posamezniku in omogočata povečevanje zmogljivosti gibanja in povečujeta obseg giba. Zasnovana oprema podpira polno in naravno gibanje v vseh sklepih in tvori tridimenzionalni, funkcionalni gib s čimer odpravlja mišične skrajšave, slabe telesne vzorce in preko podpore postopoma omogoča boljšo artikulacijo hrbtenice.

Telo je ustvarjeno za gibanje, za premagovanje raznovrstnih pritiskov pod različnimi pogoji, silami in koti. Statični vsakdanjik nas oropa blagodejnih učinkov, ki jih ima gibanje na telo in vztrajanje pri istih športih, nam zmanjša možnost napredka in ohranjanja telesnih sposobnostih. Zato pri Petem elementu kreiramo vadbene programe, ki so vedno drugačni in izvabljajo iz telesa napredek, neodvisno ali je razlog za pričetek gibanja poškodba, degenerativna bolezen ali potreba po boljšem počutju. Zato vas spodbujamo, da skrbite zase, za svojo hrbtenico in edino telo, da bo na dolgi rok življenje lepše in gibanje neprestani užitek.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana