Ponudba

PO PORODU

Zaradi karantene smo vadbe začasno preselili na splet - poglejte info o spletnih vadbah. Pilates vadba za mamice po porodu je prilagojen program namenjen vsaki novi mamici. Vadbe pilates po porodu se lahko udeležite od štiri do šest tednov po porodu, ki je potekal brez zapletov, z ali brez dojenčka. Po carskem rezu se lahko na vadbo pilates po porodu odpravite šele po osmih tednih, po pregledu pri ginekologu.

Program pilatesa za mamice po porodu je usmerjen v krepitev posameznih delov telesa, ki so bili med nosečnostjo in pri porodu najbolj obremenjeni. Prednost take postnatalne pilates vadbe je v tem, da lahko na svojo vadbo pridete s svojim malčkom. Priporočljivo je, da ga pred začetkom vadbe previjete in podojite. Pilates po porodu obravnava mišične skupine, ki jih potrebujete, da še vedno ostanete v formi in uspešno prenašate obremenitve, ki jih zahteva nov način življenja z dojenčkom. Posebni poudarek je na mišicah trupa, ki jih s podpornimi elementi, kot sta Arc barrel in Spine supporter, spodbujamo k pravilni aktivaciji.

Priporočljivo je, da za dojenčka prinesete odejo ali rjuho, na kateri bo med vašo vadbo nameščen. Pred vključitvijo v program pilates za mamico po porodu je obvezno uvajanje. V skupini je lahko od osem do deset mamic po porodu z dojenčki. Zaradi higiene je na vseh vadbah obvezna uporaba nogavic, razkuževanje rok in vseh uporabljenih pripomočkov pred in po vadbenih urah.

TERMINA SKOZI VSO LETO

  • ponedeljek 10:15 in četrtek 10:05​

Prilagojen program za mamico po porodu je pomemben zato, ker je telo podvženo neštetim hormonalnim spremembam in je potrebno upoštevati telesne specifike, ki zaobjemajo to ranljivo obdobje. Zaradi pogostega dojenja je mamica veliko statična, spanec je moten in zaspanost je pogost spremljevalec, utrujenost vodi v slabšo mišično storilnost in zmanjšano vzdržljivost, kar je med vadbo treba upoštevati. Mišice medeničnega dna so zaradi neprestanega dvigovanja dojenčka pogosto obremenjene, zato jih je za podporo maternici in medenici potrebno vzdrževati v dobri kondiciji, kar v programu vsakokratno upoštevamo (s programom krepitve je priporočljivo začeti že v času nosečnosti). V primeru epizeptomije in/ali carskega reza je priporočljiva obravnava brazgotin zaradi želje po ohranjanju osnovne funkcije vezivnega tkiva (saj neobravnavana brazgotina lahko moti funkcijo posameznih mišic, predelov ali telesa, kar vodi v spremembo funkcije, obremenitve, tudi bolečine). Za preprečevanje mastitisa je priporočljiva masaža dojk, v izogib povečanju diastaze rektusov pa redna stimulacija globoke trebušne stene in zmerna stimulacija mišic trupa, da se površinska trebušna stena vrne v svoje začetno stranje brez dolgotrajnih sprememb (trebušnjaki so za nosečnico in mamico po porodu prepovedana vaja). Z informiranjem na uri o raznolikih zdravstvenih stanjih, je zato program po porodu varna alternativa aktivnemu življenjskemu slogu mamice, ki želi dolgoročno zdravje in boljše počutje tudi po porodu.

Cenik
Urnik

Program po porodu kreiramo že od leta 2006, ko smo aktivno začeli ustvarjati programe za nosečnice in analizirali potrebe, ki jih ima telo po porodu ter jih sezono kasneje začeli organizirati z namenom, da mamici pomagamo vzpostaviti ravnovesje in funkcijo. Danes po več kot desetletju izkušenj ustvarjamo okolje primerno za vsako mamico na porodniški, z dojenčkom ali brez, da učvrsti predele, ki jih potrebuje za skrb malčka in svoje zadovoljstvo na dolgi rok.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana