Ponudba

POST-REHABILITACIJA

Predstavljamo terapevtsko vadbo na napravah kot integralni del post-rehabilitacijskega procesa po operaciji po končani fizioterapevtski obravnavi, poškodbi ali težavi, ki traja vse do povrnitve funkcionalnega zdravega načina življenja, verificiran iz strani zdravnice Maje Kozlevčar Živec, dr. med. specialistke fizikalne in rehabilitacijske medicine. Post-rehabilitacija je v veliko pomoč pri novem programiranju živčno-mišičnih in motoričnih vzorcev, pri gradnji telesne čvrstosti in moči ter povrnitvi vsakdanjih aktivnostih brez omejitev.

NEKATERA ZDRAVSTVENA STANJA PRIMERNA ZA POST-REHABILITACIJSKO OBRAVNAVO (če imate specifično diagnozo se prosim konzultirajte z našimi strokovnjaki):
skolioza,
diskus hernija, protruzija in išias,
stenoza,
spondiloza in spondilolasteza,
ankilozirajoči spondilitis,
osteoporoza,
Parkinsonova bolezen,
revmatoidne bolezni (ki zmanjšujejo gibljivost),
bolečine v kolenu,
raznolike nevrološke motnje (tudi obravnava po kapi),
tudi multipla skleroza,
po operaciji trebušne stene,
post rehabilitacija po raku dojke,
diastaza trebušne stene,
carski rez,
obravnava brazgotin,
degenerativne spremembe,
artritis in artroza,
slabo pomična fascija,
diabetes,
glavoboli in migrene,
astma in težave z dihanjem (tudi KOPB),
sindrom kronične utrujenosti,
fibromialgija,
zvin gležnja,
nenadna bolečina v hrbtenici,
različna bolečinska stanja,
slaba drža (ki vpliva na druge simptomatike),
slaba gibljivost,
živčni sistem,
težave z limfnim sistemom,
težave z živcem Vagus,
bolečine v rami,
težave s čeljustnim sklepom,
težave z vratno hrbtenico,
glavobol,
težave z očmi in ravnotežnim organom,
ter ostalo (če imate specifično diagnozo se prosim konzultirajte z našimi strokovnjaki).

O POST-REHABILITACIJI

Post-rehabilitacija je vzpostavljanje normalne, zdrave funkcije s povrnitvijo (v obsegu zmogljivosti) vseh aktivnosti vsakodnevnega življenja in pridobitev prejšnjega življenjskega sloga. Vsaka oseba ima drugačno osebnostno noto, z nešteto različnimi življenjskimi navadami in vzorci, zato je najbolj pomembna osebna, prilagojena, individualna obravnava glede na trenutno mišično stanje, kar se ob prvem obisku ovrednosti z uvajanjem, kjer opravimo analizo telesne drže. Vsaki bolečini, živčno-mišični poškodbi, operaciji, težavi ali gibalni omejitvi mora po klasični fizioterapiji slediti tudi post-rehabilitacija, drugače je lahko oseba nagnjena k vnovičnim poškodbam ali je še vedno prisotna bolečina, kar lahko pusti trajne posledice. Zaradi specifičnih, nepravilnih vzorcev gibanja lahko le-ti zdravim predelom telesa biomehansko dodatno škodujejo oziroma pride do kroničnih težav, kar je težje sanirati in uspešna post-rehabilitacija zato traja dlje časa.

Obravnava se v post-rehabilitacijskem smislu pojavlja kot orodje, s pomočjo katerega se ovrednoti in post-rehabilitira biomehanske negativne posledice vsakdanjega telesnega delovanja, ki vodijo v poškodbe, najde disfunkcijo in posledično zmanjša bolečino, mobilizira sklepe v nevtralni poziciji, razvija segmentalno stabilizacijo, okrepi mišično-skeletni sistem, ozavesti telesno držo, razvije in ohrani zaznavo lastnega telesa in njegovega položaja v prostoru, razvije zavedanje in kontrolo ter vsakič znova programira unikatni post-rehabilitacijski terapetvtski trening na napravah glede na potrebe posameznika.

Kot strokovnjaki na področju post-rehabilitacije se tudi uspešno povezujemo z različnimi medicinskimi strokovnjaki. Vedno v mislih z dejstvom, da so znanje, izkušnje in kakovostno delo tisto, ki pomagajo popravljati slabe vzorce in post-rehabilitirati.

KOMU JE NAMENJENA

V primeru bolečin, stanja po operaciji po fizioterapevtski obravnavi, po poškodbi ali po porodu z diastazo, pred začetkom vadbe pregledamo vaše izvide in se po potrebi posvetujemo z vašim zdravnikom, ortopedom ali fizioterapevtom. Prvo srečanje začnemo z uvajanjem, kjer je bistvo analiza telesne drže, s katero potrdimo oziroma najdemo nefunkcionalne telesne predele in težave, ki jih povežemo z vašimi drugimi telesnimi vzorci. Šest osnovnih principov integrirano povezujemo v vsako nadaljnjo post-rehabilitacijsko uro na raznolikih napravah in predajamo znanje, ki ga lahko uporabite samostojno tudi na drugih področjih. Po potrebi vključimo v program rehabilitacije tudi manualno obravnavo sproščanja mišic in fascij. Predvsem se je treba zavedati, da sta miselna in telesna sprememba tisti, ki pri post-rehabilitacijskem postopku pomagata. Novi vzorci gibanja in zaznave svojega telesa in njegovega položaja v prostoru (propriocepcija) privedejo do vidnih rezultatov. Pozneje, ko nadgrajujemo terapevtske vaje, stremimo k povrnitvi funkcionalnega telesa v vaše vsakdanje aktivnosti.

Za delo pri post-rehabilitaciji uporabljamo vse štiri STOTT PILATES naprave, GYROTONIC naprave, raznovrstne pripomočke in raznolike tehnike, pasivno ter aktivno-asistirano razgibavanje in različne dodatke, da vaš potek post-rehabilitacije spremenimo v uspešen projekt. Post-rehabilitacijskega individualnega dela v paru ali v skupini ni mogoče izvajati.

DIAGNOSTIČNA URA

Namen diagnostične ure je celostna analiza mišično-skeletnega sistema, ki služi za pravilno programiranje vadbenih programov. Sestavljena je iz pogovora, pregleda zdravstvene dokumentacije, analize telesne drže, ustrezne celostne palpacije (mišični tonus, kože, podkožnega tkiva, fascij), pregledu obsegov gibljivosti posameznih sklepov in specifičnih testov (ortopedskih, nevroloških, …). Na podlagi testov in terapije se nato prilagodi trening in tako imata imata lahko dve osebi z enako medicinsko diagnozo popolnoma različne težave lokomotornega aparata, kar zahteva različne pristope in vaje pri samem treningu. Diagnostična ura je brezplačna v primeru nakupa paketa 20 individualnih ur.

PRIJAVA/ODJAVA

Prvi prihod najavite preko klica na recepcijo 041 352 555, kjer opredelite svoje zdravstvene težave in nam sporočite svoje kontaktne podatke. Po prvi obravnavi prejmete uporabniško ime in geslo s pomočjo katerega dostopate do aplikacije Peti element in lahko spremljate svoje rezervacije. Rezervacije ureja izbrani inštruktor/terapevt, sama pa skrbite za pravočasne odjave. Od vseh rezervacij se brezplačno odjavljate do 12 ur pred vadbo ali več. Odjava od vadbe in termina v manj kot 12 urah pred začetkom, brezplačno ni več mogoča. Za detajlne informacije v zvezi z našim poslovanjem si preberite rubriko Pogoji poslovanja.

Cenik

Pogosto se pojavljajo zgodbe neuspešne post-rehabilitacije različnih poškodb ali bolečin. Zdravstveni sistem, ki nas zaradi poškodbe ali bolečin napoti v fizioterapevtsko ambulanto, v kateri po nekaj urni obravnavi ostanemo brez nadaljnjih navodil, je pogosta težava, s katero se srečujemo vsak dan. Nadaljevanje post-rehabilitacijskega postopka je nujno, saj lahko sicer prepogosto pristanemo na začetku težav, ki brez obravnave lahko vodijo v telesno nefunkcionalnost ali operacijo. To se lahko ponovi tudi po operaciji. Prav zato je pomembno nadaljevati po-operativno obravnavo oziroma obravnavo poškodbe s terapevtskimi vajami. Prvi cilji post-rehabilitacije so mobilizacija posameznega sklepa v različnih ravninah, izboljšanje moči in gibljivosti na lokalni ali sistemski ravni, izboljšanje stabilizacije sklepov ter obnovitev prvotne funkcije.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana